Mitä CrossFit on ja kuinka pääsen alkuun? 


CrossFit on jatkuvasti vaihtelevaa, kovalla intensiteetillä toteutettavaa toiminnallista harjoittelua. Päivän treeniä kutsutaan nimellä WOD eli workout of the day. Päivän WOD voi sisältää elementtejä esimeriksiksi painonnostosta tai voimistelusta tai näiden yhdistelmiä. CrossFit-harjoittelun tavoite on parantaa kokonaisvaltaisesti ihmisen fyysistä kyvykkyyttä.

CrossFitin voi aloittaa kuka vain ja milloin tahansa, koska valmentajat sovittavat WODit kaikille sopiviksi aloitus- ja tavoitetasoon nähden. Harjoitteleminen CrossFit Verstaalla on matka kohti huippukuntoa. Matkasta kannattaa nauttia innostavien treenikavereiden kanssa. Tervetuloa mukaan Verstaan jengiin!


Harjoitteluun pääset mukaan peruskurssin eli OnRampin kautta. OnRampilla sinulle tulevat tutuksi oikeaoppiset ja turvalliset tekniikat käyttämistämme liikkeistä, kuten olympianostoista, kahvakuulasta ja voimistelusta. Peruskurssi ei edellytä aiempaa kokemusta lajista tai mitään liikuntataustaa, vaan se sopii kaikenkuntoisille ihmisille, ketkä ovat innokkaita tutustumaan lajiin.


CrossFitin 10 fyysistä osa-aluetta: 

1.    Hapenottokyky

2.    Lihaskestävyys

3.    Maksimivoima

4.    Notkeus ja liikkuvuus

5.    Räjähtävä voima

6.    Nopeus

7.    Koordinaatio

8.    Ketteryys

9.    Tasapaino

10.  Liiketarkkuus


CrossFit on laji, joka vie mukanaan. Monipuolinen harjoittelu ja jatkuva itsensä voittaminen kannustavassa ympäristössä koukuttaa. Yhteisöllisyys on iso osa CrossFit- kulttuuria, jonka varmasti jokainen aistii ollessaan osa CrossFit-perhettä.